img1

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ (ενημερώθηκε 28/4/2020)

Αγαπημένα μου παιδιά σας χαιρετώ! Μου έχετε λείψει πάρα πολύ!
Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί,  προσπαθούμε να έρθουμε κοντά σας με όποιο τρόπο μπορούμε! Για αυτό και εγώ με τη σειρά μου αναζήτησα υλικό που θα σας βοηθήσει να περνάτε ευχάριστα και δημιουργικά τη μέρα σας και ταυτόχρονα να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας!
Σε αυτό το χώρο θα ανεβάζουμε υλικό για τις Φυσικές Επιστήμες. Το υλικό απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, εκτός και αν υπάρχει αναφορά σε τάξη.
Οι πιο εργασίες είναι όλες προαιρετικές!!! Μπορείς να διαλέξεις να κάνεις όσες θέλεις και να στείλεις στη δασκάλα σου όποια θέλεις για να φτάσει κοντά μου. Και αυτό μπορείς να το κάνεις όποτε εσύ θέλεις!
Να μείνετε σπίτι! Να προσέχετε πολύ! Να βοηθάτε τους γονείς σας!
Να ασχολείστε με δημιουργικές δραστηριότητες και να μαθαίνετε παίζοντας!

Η Διευθύντριά σας
Παναγιώτα Κυριαζή Κεφάλα

‣‣ Ζωγράφισε τον κορωνοϊό, όπως τον φαντάζεσαι. Γύρω του μπορείς να ζωγραφίσεις διάφορους τρόπους για να τον νικήσουμε… (Π.χ., πλένουμε συχνά τα χέρια μας, βάζουμε το χέρι μας μπροστά στο στόμα μας όταν φταρνιζόμαστε ή βήχουμε, κλπ)

‣‣Σπάω τη ρουτίνα – Ένα πείραμα την ημέρα, τη βαρεμάρα κάνει πέρα…

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρεις πολλά πειράματα. Αν επιθυμείς μπορείς να ασχοληθείς με αυτά και να μας στείλεις φωτογραφία του πειράματος. Να θυμάσαι ότι ζητούμε βοήθεια από τους γονείς μας όπου χρειάζεται. 
https://jslafas.sites.sch.gr/

‣‣Ο κύκλος της ζωής του μεταξοσκώληκα
Ήρθε η άνοιξη και οι μεταξοσκώληκες έπιασαν δουλειά. Στον πιο πάνω σύνδεσμο μπορείς να μάθεις για αυτούς.
‣‣Ουράνιο τόξο
Τα παιδιά στη Σκωτία ζωγραφίζουν ουράνια τόξα και τα κολλούν στα παράθυρα του σπιτιού τους για να δώσουν θάρρος στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Αφού δεις την παρουσίαση για το ουράνιο τόξο, ζωγράφισε το δικό σου ουράνιο τόξο και κόλλα το στο παράθυρο του σπιτιού σου να δώσουμε και εμείς θάρρος και δύναμη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας.
‣‣Τα φλαμίγκο
Οι φίλοι μας τα φλαμίνγκο επισκέφτηκαν και φέτος την Κύπρο μας! Ήρθαν και στη λίμνη Παραλιμνίου! Εδώ μπορείτε να μάθετε για αυτά!
‣‣ Σεισμός !!!
Οι σεισμοί είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να μάθετεπερισσότερα στον πιο πάνω σύνδεσμο.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Ουρανός και γη
http://archeia.moec.gov.cy/sd/629/fe_oyranos_gi_adim.zip
Ζωντανοί οργανισμοί-φυτά
http://archeia.moec.gov.cy/sd/629/fe_zontanoi_organismoi_fyta_adim.zip
http://archeia.moec.gov.cy/sd/629/fe_efarmoges_zontanoi_organismoi_zoa_adim.zip

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Δ΄ΤΑΞΗΣ
Μπορείς να θυμηθείς κάποια από αυτά που μάθαμε πιο κάτω. Οι απαντήσεις σου μπορούν να δίνονται προφορικά ή γραπτά σε ένα τετράδιο. Αν θέλεις στείλε κάποια εργασία μέσω της δασκάλας σου με τη σημείωση για την κ. Παναγιώτα.
‣‣Ηλεκτρισμός-Ηλεκτρικά κυκλώματα_ Τάξη Δ΄
‣‣Θερμότητα-Θερμοκρασία _ Τάξη Δ΄

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Ε΄ΤΑΞΗΣ                                                                                                                Μπορείς να θυμηθείς κάποια από αυτά που μάθαμε πιο κάτω.
‣‣Ηλεκτρισμός - Ηλεκτρικά Κυκλώματα_ Τάξη Ε΄
Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή και αφού την κατεβάσετε να εξασκηθείτε στα ηλεκτρικά κυκλώματα.
    https://phet.colorado.edu/en/simulation/circuit-construction-kit-dc-virtual-lab
‣‣Φυσικό Περιβάλλον_ Τάξη Ε’
Μάθε για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου
1. Μπες στη χρονομηχανή και ταξίδεψε από το παρελθόν μέχρι το παρόν.  Μπορείς να δεις την έκταση των πάγων στον βόρειο και στον νότιο πόλο, το επίπεδο της θάλασσας, την συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα και την αλλαγή στη μέση θερμοκρασία της Γης.  Καλό ταξίδι!
     https://climate.nasa.gov/interactives/climate-time-machine
2. Μάθε για το κλίμα και την κλιματική αλλαγή.
    https://www.climate-literacy.eu/el/
    https://www.climate-literacy.eu/el/elearning/learning-modules
3. Πώς επηρεάζουν το κλίμα οι καθημερινές σου ενέργειες;  Κάνε ένα τεστ για να το ανακαλύψεις.
    https://www.nbg.gr/microsites/EnergyFootPrint/